josep rof rof

josep rof rof
Per la cadira soc passejat i passejo, el paraigües, la gorra, la bossa, la motxilla, el meu somriure, la cara d’enfadat, el meu cansament per els dinou anys d’ELA, molts ens han deixat “feia fotos per ells”, ara es tot silenci, un silenci sepulcral, sols la mar brama per ells. Josep

divendres, 27 de gener del 2017

el bombardeig

Ruta guiada amb testimonis del bombardeig

El 29 de gener, el mateix dia que fa 78 anys la Garriga era bombardejada, es farà la ruta guiada “Respostes i memòries del bombardeig”, a càrrec de testimonis i persones expertes. 
La visita, que és gratuïta i oberta a tothom, sortirà a les 11 hores des de la placeta de Santa Isabel i finalitzarà al refugi antiaeri de l’estació, on hi tindrà lloc l’acte institucional de commemoració del bombardeig del 1939. 
Aquest és un dels actes del cicle La Garriga pel foment de la Pau, que inclou tot un seguit d’activitats que giren al voltant de dues dates assenyalades: la commemoració del bombardeig i la celebració del Dia Internacional de la Pau (21 de setembre).
Aquest 2017 l’objectiu és qüestionar els rols socials i de gènere, amb la convicció que formen part de les causes i les conseqüències de la violència i els conflictes armats. Es pretén donar a conèixer el paper actiu de les dones i la seva participació en la construcció de la pau, i alhora denunciar la violència de gènere que pateixen durant les guerres. 
També es volen fer visibles les conseqüències de la guerra en els homes.

Acte institucional de commemoració del bombardeig

Diumenge, 29 de gener de 2017 a les 13:00
a les 13 h, davant del Refugi antiaeri de l’estació
Organitza: Ajuntament de la Garriga









Bo es recordar, per no oblidar. jrrof

1 comentari:

  1. Com sempre, agraïr amic Josep les teves sempre molt valuoses aportacions referides a fets recents, actuals o llunyans que conformen la història de la Garriga. Les bombes llençades per l'aviació italiana al servei del dictador Franco, van causar la mort d'unes persones i la destrosa i enrunament de varis edificis. Com bé diuen, bó és recordar, però mai oblidar. Moltes gràcies, Josep, per la teva aportació en aquest aniversari.

    ResponElimina

opina opina

un poble apte per tothom

BLOG obert, per opinar sobre la vida i convivència a La Garriga, denunciar impediments per circular amb la cadira de rodes, deteriorament del mobiliari urbá, o qualsevol cosa a millorar, també mencionar les millorades, tot espera’n l’arranjament del centre, serà totalment adaptat. Quina il-lusiò passejar-m'hi...
http://opinemlagarriga.blogspot.com // opinem@gmail.com