josep rof rof

josep rof rof
Per la cadira soc passejat i passejo, el paraigües, la gorra, la bossa, la motxilla, el meu somriure, la cara d’enfadat, el meu cansament per els dinou anys d’ELA, molts ens han deixat “feia fotos per ells”, ara es tot silenci, un silenci sepulcral, sols la mar brama per ells. Josep

dimecres, 22 de juliol del 2009

Quatre coses...

Bon dia, Sóc en Pol Guardis Bedmar.

M'agradaria fer-vos arribar el meu "descontentament" i desaprovació sobre el nou projecte de remodelació del centre de La Garriga.

El document cita: (...) El paviment de la plaça es amb peces de formigó premsat de diferents formats(...).

Estaria bé, ser conscients de que la desaparició del sauló dels espais emblemàtics del poble com ho són La Plaça de l'església i el Passeig del Til·lers, és un gravíssim error (Realment ens agrada la Plaça de Can Dachs així? Amb aquestes llambordes? No preferiu el sauló de la Plaça?...segur que sí!)

Desconec qui és l'il·luminat que ha aprovat aquest projecte sense recances ni modificacions. Coneixent "l'alt grau" de participació d'aquest poble (estic essent cínic..), esperava que un/a tècnic/a competent del nostre ajuntament demostrés que té prou criteri per decidir la no desaparició del sauló, entre d'altres. Ja veig que com sempre, correm a la nostra sort com a poble i per això les coses sempre s'acaben fent sense cap tipus d'impediment.

Però tornem al projecte, que és el que ara compta (no?). Ja hem dit que el sauló segueixi estant on i com està.

Reubicació de l'arbrat: (...) Per tal de configurar l’espai i integrar el carrer del Centre, es substitueix part de l’arbrat existent, col·locant-lo a les façanes dels edificis del carrer. (...)

És ben sabut que els arbres tenen copa, la distància de dos metres des del peu fins a les façanes dels edificis del carrer són insuficients. Certes cases del poble tenen la seva façana protegida dins del catàleg de patrimoni arquitectònic, la col·locació d'aquests arbres al seu davant provocarà una desvalorització d'aquestes. A més, moltes d'aquestes cases tenen balcons i finestres fàcilment accessibles des de les copes dels arbres, per rosegadors i lladres.

Ostres i fixant-nos-hi bé, també es pot apreciar com hi ha intercalades diferents faroles entre arbres i força properes a les seves copes (increment del manteniment). Per tant, si fem les copes baixes perquè no pugin rates i lladres als balcons, les copes tendiràn a obrir-se, però si les copes s'obren, les faroles faràn llum no al terra sinó a la copa...que jo recordi, la fotosíntesi es feia gràcies a la llum del sol, no a la de les faroles...

Per cert, què significa?: (...) Al passeig es reposen els til·lers que falten i a la resta es disposa arbrat nou a base de troanes i Prunus. (...) ???? Sabeu que les truanes són espècies típiques de torrents? (Força aigua!). Quins Prunus s’hi col·locaran? Sabeu que fan fruit? Increment del manteniment!

Bé, podríem seguir, parlant de les meravelles d'aquest projecte, però tinc feina a redactar les al·legacions. Aquesta només era una petita apreciació del què considero sobre aquest projecte. Espero que el feu arribar a qui toca. Moltes gràcies i fins aviat.


Pol Guardis Bedmar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

opina opina

un poble apte per tothom

BLOG obert, per opinar sobre la vida i convivència a La Garriga, denunciar impediments per circular amb la cadira de rodes, deteriorament del mobiliari urbá, o qualsevol cosa a millorar, també mencionar les millorades, tot espera’n l’arranjament del centre, serà totalment adaptat. Quina il-lusiò passejar-m'hi...
http://opinemlagarriga.blogspot.com // opinem@gmail.com