josep rof rof

josep rof rof
Per la cadira soc passejat i passejo, el paraigües, la gorra, la bossa, la motxilla, el meu somriure, la cara d’enfadat, el meu cansament per els dinou anys d’ELA, molts ens han deixat “feia fotos per ells”, ara es tot silenci, un silenci sepulcral, sols la mar brama per ells. Josep

divendres, 19 d’abril del 2013

oficis i jornals del bosch



















A nit a les 20:00 hores a la Biblioteca Municipal Núria Albó i va haver una presentació d’un llibre ‘OFICIS I JORNALS DEL BOSCH’ a càrrec dels autors Josep Cot i Antoni Gimeno, la presentació va ser amena, documentada i de primera mà. La qual va propiciar varies intervencions per part del públic. Jo mateix vaig exposar un fet de quant tenia cinc anys: anaven amb el pare amb bicicleta (jo amb la de la mare) el bosc de Can Pagés, era a prop de casa, el pare escollia brucs drets, tallava arran de soca, el posava el terra a mida per fer escombres de bruc, tornàvem carregadíssims amb feixos lligats a la bicicleta, empentant-la. A les hores en hores després del intens jornal de pagès, el pare s’entretenia a la bora del foc per lligar-los i fer una escombra. En teníem per tot l’any. 


Vaig comprar el llibre. En Josep un santfeliuenc me’l va dedicar: Per en Josep de tot cor perquè no oblidem mai d’on venim, i donem just reconeixement als qui ens han precedit.
                                                                                                                       Josep i Toni abril 2013.
  
fotos: preses de la pantalla durant la presentació, retallades i fetes per mi 
Canon PowerShot G12 per jrrof


 OFICIS I JORNALS DE BOSC

més informació


www.verkami.com/projects/4408-oficis-i-jornals-de-bosc


 unes dones carregant sarries de carbó 

1 comentari:

  1. A noche a las 20:00 horas en la Biblioteca Municipal Nuria Albó y hubo una presentación de un libro OFICIOS Y JORNALES DEL BOSCH a cargo de sus autores José Cot y Antoni Gimeno, la presentación fue amena, documentada y de primera mano. La cual propició varias intervenciones por parte del público. Yo mismo expuse un hecho de cuánto tenía cinco años: iba con mi padre en bicicleta (yo con la de la madre) el bosque de Can Pagés, estaba cerca de casa, el padre escogía brezos derechos, cortaba a raíz de cepa, los ponía en el suelo a medida para hacer escobas de brezo, volvíamos cargadísimos con haces atados a la bicicleta, empujando la misma. Por las noches, después del intenso jornal del campo, mi padre se entretenía a la orilla del fuego para ligar y hacer una o varias escobas hasta que acababa con los fajos. En teníamos para todo el año.
    Compré el libro. En José un santfeliuense me dedicó: Para Josep de todo corazón para que no olvidemos nunca de dónde venimos, y damos justo reconocimiento a quienes nos han precedido.
    José y Toni abril 2013.
    fotos: tomadas de la pantalla durante la presentación, recortadas y hechas por mí Canon PowerShot G12 por jrrof

    ResponElimina

opina opina

un poble apte per tothom

BLOG obert, per opinar sobre la vida i convivència a La Garriga, denunciar impediments per circular amb la cadira de rodes, deteriorament del mobiliari urbá, o qualsevol cosa a millorar, també mencionar les millorades, tot espera’n l’arranjament del centre, serà totalment adaptat. Quina il-lusiò passejar-m'hi...
http://opinemlagarriga.blogspot.com // opinem@gmail.com