josep rof rof

josep rof rof
Per la cadira soc passejat i passejo, el paraigües, la gorra, la bossa, la motxilla, el meu somriure, la cara d’enfadat, el meu cansament per els dinou anys d’ELA, molts ens han deixat “feia fotos per ells”, ara es tot silenci, un silenci sepulcral, sols la mar brama per ells. Josep

diumenge, 19 de maig del 2013

patrimoni


 

16/5/2013 - Patrimoni http://www.lagarriga.net/
Actuacions arqueològiques i de restauració al forn de ca l’Oliveró i a la vil·la romana
Aquesta setmana s'han dut a terme treballs de restauració al forn d'obra de la masia de ca l'Oliveró, ubicada nord-est del municipi.
Durant l'actuació s'ha restaurat una de les parets cantoneres del forn, que s'ha ensorrat, i s'ha fet un control arqueològic per completar la documentació existent. El forn, probablement del segle XVIII, pertany a la masia de Ca l'Oliveró que, durant anys, l'utilitzava per coure material d'obra (maons, teules, etc.) per a la pròpia casa. El control arqueològic s'ha realitzat sota la direcció de David Molina, de l'empresa Arrago SL, mentre que les obres de reconstrucció han anat a càrrec de personal de la brigada municipal.
Foto de la notícia.D'altra banda, aquesta setmana i la propera també s'està fent una intervenció arqueològica a la vil·la romana de Can Terrers. Els treballs estan orientats a minvar els processos de degradació i garantir la conservació de les restes en les millors condicions possibles. Amb aquesta actuació es netejaran les estructures existents del jaciment i s'eliminaran les acumulacions de terra, pedres i la proliferació de vegetació. També es restauraran els enderrocaments utilitzant pedres del mateix jaciment i s'adequaran els terres d'alguns dels àmbits, tot protegint-los amb geotèxtil i gravetes. En aquest cas, els treballs de restauració són realitzats per les restauradores Dèbora Iglesias i Isabel Parra, de Crat Conservació i restauració SCP, amb l'ajuda del personal de la brigada municipal.
Totes dues intervencions han estat promogudes des de l'Ajuntament de la Garriga.


 fotos del 30/03/2013 a les 16:51 per jrrof
aquesta foto es del forn de calç



0

Add a comment

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada

    opina opina

    un poble apte per tothom

    BLOG obert, per opinar sobre la vida i convivència a La Garriga, denunciar impediments per circular amb la cadira de rodes, deteriorament del mobiliari urbá, o qualsevol cosa a millorar, també mencionar les millorades, tot espera’n l’arranjament del centre, serà totalment adaptat. Quina il-lusiò passejar-m'hi...
    http://opinemlagarriga.blogspot.com // opinem@gmail.com