josep rof rof

josep rof rof
Per la cadira soc passejat i passejo, el paraigües, la gorra, la bossa, la motxilla, el meu somriure, la cara d’enfadat, el meu cansament per els disset anys d’ELA, molts ens han deixat “feia fotos per ells”, ara es tot silenci, un silenci sepulcral, sols la mar brama per ells. Josep

dimecres, 29 de gener de 2014

bombardeig

DIMECRES 29 DE GENER, a les 14:45 h. davant del 
Refugi Antiaeri de l'Estació

Acte institucional de commemoració del 75è aniversari 
del bombardeig de la Garriga.

Parlaments i ofrena floral al monument, davant del Refugi antiaeri de l'Estació, el mateix dia i hora què es va produir el bombardeig l'any 1939. 

Apunt: érem pocs però suficients, cares series o seriosos, 
doncs quasi tots ho recorden, per haver-ho viscut. 

S'ha fet un minut de silenci recordant els 15 morts.  Hi ha agut un fort aplaudiment.(1) Parlament de Felip Rosselló i Agustí fotos Canon PowerShot G12 per jrrof

(1) Parlament de Felip Rosselló i Agustí 

[ Molts dels  nascuts després d’aquella tragèdia viscuda, que va començar al 36  i ens va durar per 40 anys, i avui, sou  aquí presents us demandareu...Què hi fa ara  aquesta bandera republicana, quant en el entorn nostre ens emocionem per les quatre barres estelada.
Aquesta, no és res més, que la més representativa d’aquella  llibertat “legalment obtinguda al 1931”, i que  violentament ens robaren. Era tal el fervor que aquesta representava dintre del cor dels “garriguencs”, que mereix ser recontat un episodi viscut  de  quatre adolescents, que no superaven els 15 anys.

A finals d’Agost del 36. Quatre jovenets del poble un dia al vespre, non varen fer retorn a casa per l’hora de sopar i entre ells, hi havia el meu germà Jaume, i altres tres amics de clàssiques  “entremaliadures i malifetes” pròpies de la seva edat, que es podien inventar. 

Doncs no se’ls hi va venir res més en el pensament que...(degut a la eufòria que es respirava en aquells moments, d’allistar-se per anar al  front d’Aragó) Fou eixís que es presentaren espontàniament a Granollers  amb ganes d’anar a... “defensar la República amb les brigades d’en "Durruti" . Al veure’ls arribà tan joves els hi demandaren de on venien, i al respondre de La Garriga. Tot seguit van telefonar a l’Ajuntament avisa’n, de la seva presencia i que els anessin a buscar d’immediat. -Imagineu-vos l'ànsia i la engoixa de les mares al sentir on es trobaven--.

I aquest, era l’esperit que imperava dintre de l’ànim i el cor de la gent ”jove” i el sentiment de llibertat, que aquest tricolor representava per la gent nostre.

Per tant al commemorar avui aquells fets de 75 anys fa; és oportú la seva presència aquí, tot i tenint consciencia que la  llibertat del nostre avenir, encara que sigui sota la “Estelada”. No fa diferencia. La defendrem amb tota la força “fins a morir, si cal”.  Doncs]

Visca la República i Visca Catalunya... Lliure

29 de Gener del 2014       per el 75º aniversari.

&&&
[: Avui fa 75 anys del bombardeig a per avions italians. Recordem que Barcelona ja havia...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

opina opina

un poble apte per tothom

BLOG obert, per opinar sobre la vida i convivència a La Garriga, denunciar impediments per circular amb la cadira de rodes, deteriorament del mobiliari urbá, o qualsevol cosa a millorar, també mencionar les millorades, tot espera’n l’arranjament del centre, serà totalment adaptat. Quina il-lusiò passejar-m'hi...
http://opinemlagarriga.blogspot.com // opinem@gmail.com