josep rof rof

josep rof rof
Per la cadira soc passejat i passejo, el paraigües, la gorra, la bossa, la motxilla, el meu somriure, la cara d’enfadat, el meu cansament per els dinou anys d’ELA, molts ens han deixat “feia fotos per ells”, ara es tot silenci, un silenci sepulcral, sols la mar brama per ells. Josep

diumenge, 9 de gener del 2011

Els safareigs de Manuel Joaquim Raspall

sud
sud/oest nord
els dos
senefes
bretolada
enllumenat en Sebi passejant
lledoner
can quelo dos lladoners dos lladoners
Fotos Canon EOS 400D digital 09/01/2011 a les 18:00 hores per jrrof

La rehabilitació ha donat nova vida el centenari safareig d’aigua calenta, arranjat l’entorn que bonic i acollidor a l’altra banda el conjunt de la plaça de Mossèn Jaume Oliveras queda un recó acollidor uns còmodes bancs inviten a fer-hi estada, els dos lledoners abraçats per el tronc resten cofois en un espai tancat, l’enjardina’t i dona vida, trossos verges de sorra ens indiquen lo que era abans de la redecoració, confesso que vist des de l’altra banda els murs aixecat de ciment no els sabia ubicar, son el refugi de soroll per gaudir del descans als nous i espaiosos bancs, disculpeu-me d’aquesta minsa presentació carregada d’història la qual desconec, prometo informar-me’n i fer-hi un afegitó al peu del blog.

Aneu-hi encalmats, sense preses seieu al bancs i gaudiu de l’entorn i l’espai us agradarà n’estic convençut: Josep Rof Rof

..............afegitó................afegitó.................afegitó..............

http://www.lagarriga.cat/documentsPublicacio/346Garric_91.pdf

Un Centre de Visitants amb recursos d’última generació

L’equipament, que s’ubicarà als safareigs, aproparà el patrimoni a la ciutadania

Els safareigs de Manuel Joaquim Raspall, que ja s’han rehabilitat, acolliran a partir de principis d’any el Centre de Visitants de la Garriga. Aquest equipament, que vol esdevenir un espai per a la interpretació del patrimoni i la història local, oferirà al públic una exposició sobre l’evolució del poble des de l’època romana fins a l’actualitat. El centre, a més, presentarà cinc itineraris turístics que convidaran els visitants a conèixer més a fons els secrets del municipi.

El Centre de Visitants comptarà amb nombrosos recursos museogràfics i interactius d’última generació que permetran apropar-se al patrimoni local d’una manera didàctica i amena.

Entre aquests recursos tecnològics destaca especialment la Tablet PC, una computadora portàtil que els visitants podran emportar-se per fer els itineraris turístics. Per a aquelles persones que ho prefereixin, el centre també oferirà visites guiades personalitzades.

Els itineraris turístics permetran aprofundir en diversos aspectes del poble, com són l’antiguitat i l’edat mitjana, l’època medieval i la moderna, el termalisme i l’estiueig, la memòria històrica o la vida de pagès. Hi haurà rutes pensades per fer a peu, i d’altres on es recomanarà moure’s amb bicicleta.

Els safareigs, rehabilitats La instal·lació del Centre de Visitants arriba després de la rehabilitació dels safareigs, finalitzada el novembre. L’edifici ha retornat al seu aspecte inicial i, per aconseguir-ho, s’ha recuperat l’estructura i els materials originals de l’obra, com són els maons de la façana o la porta de ferro de l’entrada principal.

Durant el mes de desembre es durà a terme la urbanització de l’entorn dels safareigs amb il·luminació, mobiliari urbà i zones enjardinades. D’aquesta manera, l’edifici quedarà integrat dins el conjunt de la plaça de Mossèn Jaume Oliveras, que també s’està urbanitzant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

opina opina

un poble apte per tothom

BLOG obert, per opinar sobre la vida i convivència a La Garriga, denunciar impediments per circular amb la cadira de rodes, deteriorament del mobiliari urbá, o qualsevol cosa a millorar, també mencionar les millorades, tot espera’n l’arranjament del centre, serà totalment adaptat. Quina il-lusiò passejar-m'hi...
http://opinemlagarriga.blogspot.com // opinem@gmail.com