josep rof rof

josep rof rof
Per la cadira soc passejat i passejo, el paraigües, la gorra, la bossa, la motxilla, el meu somriure, la cara d’enfadat, el meu cansament per els dinou anys d’ELA, molts ens han deixat “feia fotos per ells”, ara es tot silenci, un silenci sepulcral, sols la mar brama per ells. Josep

dimecres, 14 d’octubre del 2009

Desdoblament línia del tren

Són moltes les persones del nostre poble i dels pobles veïns que durant anys i anys han reclamat aquest desdoblament necessari, que teòricament ens hauria d’oferir un millor servei i cobertura als usuaris.

Tot i així, la idea del projecte de desdoblament a La Garriga va més enllà. Segons l’estudi plantejat des del Ministeri de Foment espanyol, La Garriga esdevindria un “Puesto Técnico” en el que es proposen en aquest tram la següent divisió en obres independents:

- “Puesto de adelantamiento y estacionamiento de trenes PAET de La Garriga (P.K.
38+090)”. Aquesta obra és independent de la de duplicació de la línia i ha d’estar
operativa per la doble via en el moment en que s’augmentin les freqüències d’explotació entre L’Hospitalet i La Garriga.

- “Puesto de estacionamiento de trenes PET de La Garriga (P.K. 36+250)”. Aquesta instal·lació és de suport al PAET. Degut a la falta d’espai per poder ampliar el PAET, es planteja aquesta instal·lació com a complement del mateix per a estacionament de trens en horari nocturn.

- “Duplicación de vía entre el P.K. 29+128 en la cabecera de salida de la Estación de Granollers-Canovelles y el P.K. 38+800”, un cop superada la via d’avançament del PAET de La Garriga. (37+667).

Totes aquestes obres impliquen que a part del desdoblament de tota la línia, s’hi afegeixen dos punts d’estacionament nocturn de trens que incrementaria la densitat de vies fins a un total de 8, permetent així l’estacionament de 12 unitats, a més de l’afectació ambiental que suposa la destrucció de diverses zones agrícoles del nostre municipi.

A més, el passat 24 de setembre el 9 nou publicava una notícia que feia referència a la nova proposta de Foment de traslladar l’estació de La Garriga cap al sud del municipi. Amb aquest canvi es desplaçaria el PAET, projectat al nord del poble, i que pretenia desmuntar part del turó (que es troba en sòl forestal), cap a la zona agrícola que es troba situada just davant del carrer Guifré.
Amb aquest canvi es densificaria la zona sud del poble amb la incorporació de l’estació de La Garriga més les cotxeres que allotjarien els 12 combois.

Potser que també comencem a opinar sobre aquest tema, no creieu?

Salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

opina opina

un poble apte per tothom

BLOG obert, per opinar sobre la vida i convivència a La Garriga, denunciar impediments per circular amb la cadira de rodes, deteriorament del mobiliari urbá, o qualsevol cosa a millorar, també mencionar les millorades, tot espera’n l’arranjament del centre, serà totalment adaptat. Quina il-lusiò passejar-m'hi...
http://opinemlagarriga.blogspot.com // opinem@gmail.com